De wondere wereld onder water

De wondere wereld onder water

Geplaatst op 1 november 2018

Donderdag 18 oktober nam directeur Lutz Jacobi van de Waddenvereniging het eerste exemplaar van De Bosatlas van de Wadden in ontvangst. In honderden kaarten, illustraties, infographics en foto’s geeft de atlas een samenhangend beeld van alle facetten van ons bijzondere UNESCO Werelderfgoed. De Bosatlas besteedt ook aandacht aan de onderwaternatuur van de Wadden met de schitterende illustratie die de Waddenvereniging samen met Programma naar een Rijke Waddenzee ontwikkelde.

Wat leeft er toch onder het wateroppervlak?

De illustratie laat zien hoe de onderwaterwereld van de Waddenzee eruit kan zien met veel vissen in verschillende soorten, maten en leeftijden. Klik hier en spot de pijlstaartrog, een top predator die nu niet meer voorkomt in de Waddenzee. Op dit moment zit de Waddenzee op minder dan één derde van zijn potentiële rijkdom. Het voedselweb is vereenvoudigd met veel kwallen, garnalen en zeesterren,terwijl een vis rijkdom ontbreekt. Met onze actie Elke Vis Telt proberen we daar verandering in te brengen.

Koop je de Bosatlas van de Wadden in de webwinkel van de Waddenvereniging, dan komt de opbrengst volledig ten goede aan de bescherming en het behoud van de Waddenzee. De Bosatlas kost € 29,95 en verschijnt in een beperkte oplage. Wacht dus niet te lang met bestellen.

De cadeautip van 2018!

Bestel nu uw exemplaar van de Bosatlas van de Wadden via de webwinkel van de Waddenvereniging. Zo heeft u een prachtig Sinterklaas of kerst cadeau voor de komende feestdagen en steunt u via uw bestelling in deze webwinkel de Waddenvereniging. Bij een bestelling voor 1 december ontvangt u een verrassingscadeau.

 

 


De laatste updates

Kies uw donatie »